لر ( لک ، بختیاری ، فیلی ، ممسنی ، کلهر ، ثلاثی و ... )

لرستانات سرزمینی متشکل از چند استان لرستان ، کهکیلویه و بویراحمد ، چهارمحال و بختیاری ، ایلام ، کرمانشاه ، همدان ، قزوین ، مرکزی ،اصفهان و ... می باشد .

لرستانات سرزمینی متشکل از چند استان لرستان ، کهکیلویه و بویراحمد ، چهارمحال و بختیاری ، ایلام ، کرمانشاه ، همدان ، قزوین ، مرکزی ،اصفهان و ... می باشد .

خلاصه ای از کتابها و متون مربوط به سرزمین لر نشین و تاریخ این نژاد کهن تهیه شده است .

طبقه بندی موضوعی

آقاخان بختیار ( بزرگان لر )

سه شنبه, ۱۰ آذر ۱۳۹۴، ۰۸:۰۹ ق.ظ

آقاخان بختیار، )زاده ۱۲۹۰ - درگذشته ۱۳۶۰( اقتصاددان، سیاست‌مدار، بانکدار و مدیر ارشد اجرایی ایرانی بود، که در مناصبی چون رئیس هیئت مدیره و مدیرعاملی شرکت ملی نفت ایران، مدیرعامل بانک کشاورزی ، مدیرعامل بانک مسکن،  مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره بانک رهنی ایران فعالیت نمود.

بختیار در کابینهٔ دکتر منوچهر اقبال وزیر کار بود و در دوره پانزدهم مجلس شورای ملی، بعنوان نماینده شهرکرد حضور داشت.

آقاخان بختیار فرزند غلامحسین خان سردار محتشم بود، که در اواخر سلطنت قاجاریه دو دوره وزارت جنگ را برعهده داشت. آقاخان تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در ایران انجام داد، سپس به انگلستان رفت و مدت هفت سال در دانشگاه کمبریج تحصیل نمود. بختیار دانش‌آموخته کارشناسی اقتصاد و کارشناسی ارشد مهندسی نفت می‌باشد.

پس از مراجعت از اروپا ابتدا در شرکت نفت ایران و انگلیس استخدام شد، بعد به بانک ملی ایران رفت و سرانجام در بانک رهنی ایران رئیس بازرسی گردید.

در دوره پانزدهم مجلس شورای ملی به عنوان نماینده شهرکرد انتخاب شد. در ۱۳۳۰ در مدت دولت دکتر محمد مصدق، به ریاست بانک کشاورزی منصوب شد و از ۱۳۳۲ تا ۱۳۳۶ نیز مدیرعامل بانک مسکن بود. در کابینهٔ دکتر منوچهر اقبال، در ۱۳۳۶ به وزارت کار معرفی گردید، که در این دوره بصورت همزمان، ریاست هیئت مدیره و مدیرعاملی بانک رهنی ایران را نیز بر عهده داشت.

بختیار در ۱۳۴۰ به شرکت ملی نفت ایران بازگشت و در اواخر همین سال، به‌عنوان رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران منصوب شد.

آقاخان بختیار به سیرهٔ خانوادگی، در جوانی به سواری و تیراندازی علاقهٔ وافری نشان داد و یکی از سوارکاران شناخته شده بشمار می‌آمد؛ و با وجودی که سال‌ها در اروپا زندگی کرده بود، مع‌الوصف همان تربیت ایلی‌اش را حفظ کرده بود. بختیار بنیانگذار ورزش پینگ پنگ و در فاصله سال‌های ۱۳۲۶ تا ۱۳۲۷ بعنوان نخستین رئیس فدراسیون پینگ پنگ ایران نیز فعالیت نمود. وی یکی از بنیانگذاران ورزش تنیس در ایران نیز محسوب می‌شود.

منابع :

·  مدیران عامل بانک مسکن از آغاز تاکنون». وب‌گاه رسمی بانک مسکن. «

·  ·  مرکز پژوهش‌های مجلس

·  ·  گزارش نامه سبک احمد طباطبائی به سپهبد بختیار درباره اموال ایشان». پایگاه اطلاع‌رسانی انقلاب اسلامی. «

·  ·  بختیار آقا خان و جبهه ملی». روزنامه کیهان، ۱۰/۶/۱۳۸۸

·  ·  دولتی از نسل جدید». روزنامه دنیای اقتصاد. «

·  ·  تنیس بازی با شاه زندگینامه جمعی از رجال پهلوی». روزنامه کیهان، ۱۱ شهریور ۱۳۸۸

·  تاریخچه پینگ پنگ در ایران». وب‌گاه رسمی فدراسیون تنیس روی میز ایران.

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۹/۱۰
مصطفی ستاری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی